In de spotlight: Gemeente Amsterdam in gesprek met De Dakdokters

Robert Pomstra en Jos Ontijt werden geïnterviewd door het Nieuw Amsterdams Klimaat over milieuvriendelijk rijden. 

Op de zijkant van onze bussen lees je de tekst: wij maken de stad gezond. Daarom zijn milieuvriendelijke busjes voor ons ook een logische keuze! 

Onze algemeen directeur Robert zag de afgelopen jaren klimaatproblematiek hoog op de gemeentelijke agenda komen te staan. In het artikel zegt hij hierover: “Als Dakdokters dragen wij al sinds de start dertien jaar geleden een flinke steen bij aan een duurzame stad met onze vernieuwende ideeën en projecten. Het is goed dat er nu ook regelgeving komt voor vervoer.” De vloot van De Dakdokters telt tien busjes voor de buitendienst, waarvan er inmiddels vier al elektrisch rijden. Robert: “Collega’s hadden er in het begin wel vragen over. Hoe ver kun je er mee rijden? Kun je wel overal laden?” Dat bleek geen grote uitdaging te zijn. Jos: “Er zijn voldoende laadpalen te vinden. Eventjes aan de snellader en je kunt weer door.” Voordelen zijn er ook. “Het rijdt stil, je hoeft niet te schakelen én het is dus beter voor het milieu.”

Bedankt voor het artikel Nieuw Amsterdams Klimaat! Lees de rest van het interview op de website van Nieuw Amsterdams Klimaat.