De beste oplossing voor uw dak

Een groen dak betekent voor iedereen weer wat anders en behelst dan ook eindeloos veel mogelijkheden en denkrichtingen. Om u alvast een beetje op weg te helpen in het keuzeproces, lichten we de drie oplossingen uit waarin u straks – samen met een architect – keuzes gaat maken.

Neem nu contact op

Kiezen voor 100% groen

U kunt ervoor kiezen om uw volledige dak te voorzien van begroeiing. Een overweging die om meerdere redenen interessant is:

● Eenvoudig en snel te realiseren
● Uw dak gaat veel langer mee
● U bespaart stookkosten
● Het voorkomt wateroverlast
● Fijnstof wordt uit de lucht gefilterd
● Zonnepanelen renderen beter
● Het is goed voor het behoud van de biodiversiteit
● Groene daken hebben een geluiddempende werking

Volgende stap: het soort begroeiing

Wat voor type begroeiing past bij uw dak, is afhankelijk van een aantal factoren. We zullen deze inventariseren en samen met u nadenken over de mogelijkheden en het sfeerbeeld dat u voor ogen hebt.

Meer over groene daken

Een daktuin of dakpark

Wat is er mooier dan uw eigen daktuin of gezamenlijke dakpark met uitzicht op de stad? U creëert hiermee extra ruimte om in de buitenlucht te ontspannen, lunchen, vergaderen of zelfs uw eigen voedsel te verbouwen door middel van urban farming. Kortom: een groen dak, maar dan met nog meer voordelen!

Belangrijk: het bepalen van de dakfunctie

Wat die functie precies zal zijn en hoe dat eruit moet zien? Dat gaat u samen met een van onze vakkundige architecten bepalen. Afhankelijk van wat u zoekt voegen wij al uw wensen samen in een compact, doeltreffend dakplan, of gaan we een extensief ontwerptraject met u aan.

Meer over daktuinen

Dakrenovaties

Moet uw dak gerenoveerd worden? Onze dakdekkers zorgen dat uw dak volledig waterdicht is door middel van duurzame materialen. We doen dit enkel in combinatie met de aanleg van een groen dak of een daktuin. Let op: we zijn geen regulier dakdekkersbedrijf en hebben dan ook geen storingsdienst voor lekkages, tenzij u een bestaande klant met een daktuin van ons bent.

Onze kracht in een notendop

Als u De Dakdokters inschakelt, dan kunt u rekenen op een ervaren team van specialisten dat maar één doel voor ogen heeft: uw ultieme daktuingevoel realiseren. Met de vele gerealiseerde projecten durven we wel te zeggen dat we daarin de expert zijn geworden. Dat heeft wat voordelen voor u als pandeigenaar, woningcorporatie of ondernemer:

Totale ontzorging
Full service dienstverlening
Ruimte voor creativiteit
Zekerheid van kwaliteit