De beste oplossing voor uw bedrijf

Kiezen voor 100% groen

U kunt ervoor kiezen om uw volledige dak te voorzien van begroeiing. Een overweging die om meerdere redenen interessant is:

● Eenvoudig en snel te realiseren
● Uw dak gaat veel langer mee
● U bespaart stookkosten
● Het voorkomt wateroverlast
● Fijnstof wordt uit de lucht gefilterd
● Zonnepanelen renderen beter
● Het is goed voor het behoud van de biodiversiteit
● Groene daken hebben een geluiddempende werking

Type begroeiing

Wat voor type begroeiing past bij uw dak, is afhankelijk van een aantal factoren, zoals de ligging (zon/schaduw) en de draagkracht van het dak. In de ontwikkeling van uw plan kunnen we op basis van gestelde eisen (bijvoorbeeld te aanzien van waterbuffering) en het door u gewenste sfeerbeeld aangeven welk type groen geschikt is en welke randvoorwaarden u rekening mee dient te houden. Lees meer over groene daken.

Portfolio

Een daktuin of dakpark

De laatste jaren hebben daktuinen en dakparken sterk aan populariteit gewonnen. Ruimte is schaars en duur in de steden, en groen is in veel gevallen vervangen door bebouwing. Werkgevers en vastgoedbeheerders zijn op zoek naar manieren om hun pand te vergroenen en de werkomgeving te verbeteren. Met een dakpark creëert u extra ruimte, met mogelijkheden om in de buitenlucht te ontspannen, lunchen, vergaderen of overleg te voeren. Ook hotels en restaurants maken steeds meer gebruik van de unieke mogelijkheden op het dak, zoals het verbouwen van groenten en kruiden op het dak. Met ons team van ontwerpers, architecten, meubelmakers en hoveniers, kunnen we een dak(park) van A tot Z transformeren tot een ideale hoogwaardige buitenruimte.

Groen heeft een sterke invloed op de gemoedstoestand van uw huurders, werknemers of gasten. Groen ontspant en ontstresst. Met de toevoeging van een groene daktuin met dakterras verduurzaamt u uw pand en realiseert u meer multifunctionele ruimte. Het dakpark kan een trekpleister vormen voor gasten, relaties en mogelijke opdrachtgevers. Daarnaast biedt groen allerlei oplossingen voor maatschappelijke problemen zoals opname van fijnstof uit de lucht, een aantrekkelijke plek voor vlinders en bijen, het bergen van regenwater en de koeling van uw pand.

Belangrijk: het bepalen van de dakfunctie

Wat die functie precies zal zijn en hoe dat eruit moet zien? Dat gaat u samen met een van onze projectadviseurs en vakkundige architecten bepalen. Afhankelijk van wat u zoekt voegen wij al uw wensen samen in een doeltreffend plan en ontwerp. Uiteraard stelt een dakpark specifieke eisen aan uw dak. Wij nemen de mogelijkheden graag met u door. Bekijk de projecten in ons portfolio.

Polderdaken

Een Polderdak is de ideale basis voor een groen dak of daktuin. Het idee van een Polderdak is heel eenvoudig: zie het als een systeem van kratten, waarin regenwater wordt opgeslagen en gestuurd wordt afgevoerd naar het riool. Het opgeslagen water kan ook worden gebruikt voor het bewateren van uw daktuin. Met een Polderdak maakt u uw gebouw ‘rainproof’ en legt u een goede basis voor uw daktuin. Zie het als een gecreëerde grondwaterstand die de beplanting in tijden van droge periodes nodig heeft.

De engineering van het Polderdak werken we uit in samenwerking met MetroPolder company. De functies daarboven ontwerpen wij samen met u en we verzorgen de aanleg van het geheel.

Help ons mee aan een netwerk van Polderdaken!

Een onontkoombaar feit is dat we vaker te maken krijgen met extreme regenval. Een belangrijk onderdeel van de oplossing is het creëren van een netwerk van Polderdaken, dat een substantiële bijdrage levert aan het waterbeheer van steden. Doet u mee? Neem contact met ons op of bekijk de Polderdak projecten in ons portfolio.

Dakrenovaties

Moet uw dak gerenoveerd worden voordat we er een daktuin realiseren? Wij hebben eigen dakdekkers in huis om een goede basis voor uw daktuin te leggen. Soms is het enkel nodig om het dak van een nieuwe toplaag te voorzien, maar ook verzorgen we een gehele renovatie, van sloop tot opbouw. We kunnen er dan gelijk voor zorgen dat de isolatiewaarde van uw dak omhoog gaat, wel zo duurzaam!

Let op: we zijn geen regulier dakdekkersbedrijf. We hebben dan ook geen storingsdienst voor lekkage’s, tenzij u een bestaande klant met een daktuin van ons bent.