De mogelijkheden van een groendak

Bent u op zoek naar een expert voor de aanleg van een groendak of sedumdak? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Een stad kan niet zonder natuur. En we hebben die natuur nodig. Nu meer dan ooit. Feit is dat we nog steeds duizenden vierkante kilometers dakruimte onbenut laten. Juist in een tijd waarin we kritischer naar de samenleving kijken, is dat eigenlijk best frustrerend en onlogisch. In 2009 begonnen we aan een ambitieuze missie waar we nog altijd met evenveel bevlogenheid aan werken: alle daken in Nederland aan een daktuin helpen!

Is uw dak geschikt?

Als u interesse heeft in een groen dak, kunnen we een kostenindicatie geven aan de hand van de beschikbare informatie. Nadat we het dak hebben geïnspecteerd en ingemeten, kunnen we een definitieve prijs afgeven. We adviseren om daken met een dakbedekking van 10 jaar of ouder eerst te overlagen of te renoveren. Onze eigen dakdekkers kunnen dit voor u doen. Als er twijfel is over de draagkracht van de constructie kunnen wij een constructieberekening laten uitvoeren. Op die manier weet u zeker dat uw dak geschikt is voor de aanleg van een groen dak. De kwaliteit van het groene dak staat bij ons voorop. Om die reden leggen we in principe geen groene daken aan met een gewicht lager dan 100 kg/m2. Onder bepaalde voorwaarden kan een lichtgewicht variant toegepast worden waarvoor een draagkracht van 60 kg/m2 nodig is.

De opbouw van een groendak

Een groendak is opgebouwd uit een wortel- en waterwerende laag, zoals EPDM, een drainagelaag, filtervlies, het substraat en daarna de beplanting die u kiest.

Dakdokters Groendaken Daktuinen Dakparken Polderdak Amsterdam

Prijzen & soorten groene daken

Biodivers Groendak Daktuin Dakdokters Amsterdam

Biodivers begroeid dak

Waterbergend vermogen: 50 liter/m2

Gewicht: 150> kg/m2

Schaduwdak Groendak Daktuin Dakdokters Amsterdam

Schaduwdak

Waterbergend vermogen: 110 liter/m2

Gewicht: 250> kg/m2

Landschapsdak Groendak Daktuin Dakdokters Amsterdam

Landschapsdak

Waterbergend vermogen: 90 liter/m2

Gewicht: 250> kg/m2

Waarom een groen dak?