Daktuinen & Dakterrassen

Bent u op zoek naar een deskundige voor de vergunning, aanleg en inrichting van uw daktuin of dakterras? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Met meer dan 500 succesvol afgeronde projecten in Amsterdam zijn wij de expert op het gebied leefdaken!

IK WIL EEN DAKTUIN/DAKTERRAS
Dakterras Daktuin Groendak Dakdokters Amsterdam
Dakterras Groendak Daktuin Dakdokters Amsterdam
Daktuin Dakterras Dakdokters Amsterdam
Dakparken Dakterras Daktuin Dakdokters Amsterdam

Mogelijkheden dakterras

Wij willen meer groen aan de stad terug geven. Daarom maken wij van elk project een zo groen mogelijk stukje stad. Maak ook van uw dakterras een echte daktuin.

Hieronder vind u de basis mogelijkheden voor uw dakterras.

Dakterras Daktuin Dakdokters Amsterdam

Terras

Wij geloven in het gebruik van duurzame houtsoorten. Om die reden maken wij voor de bouw van onze daktuinen en dakterrassen geen gebruik van tropisch hardhout. Voor de vloer zijn er verschillende duurzame opties, zoals ecologisch Modiwood, Bamboo Xtreme of Thermo Essen, allen met eenzelfde of langere levensduur dan tropisch hardhout. Alle verbindingen worden uitgevoerd in roestvrij staal.

Constructie Dakterras Daktuin Dakdokters Amsterdam

Constructie terras

In veel gevallen is het dak niet sterk genoeg om het dakterras te dragen. In dat geval wordt het terras zwevend uitgevoerd. Op de draagmuren worden wiggen geplaatst die het gewicht van het terras gelijkmatig over de draagmuren verdelen. Op die manier is er geen sprake van puntlasten. Deze wiggen worden zo gezaagd dat het terras waterpas komt te liggen. Op deze wiggen komen dwarsbalken van verduurzaamd hout te liggen. Op deze dwarsbalken worden de vlonderdelen geschroefd. Bij grote overspanningen kan het noodzakelijk zijn om de zwevende constructie uit te voeren in verzinkt staal.

Hekwerk Dakterras Daktuin Dakdokters Amsterdam

Hekwerk

Ons houten hekwerk bestaat uit delen van 1500 mm ecologisch Modiwood, geheel binnen de normen van de gemeente. Het hekwerk heeft, afhankelijk van de situatie, een hoogte van 1000 mm of 1200 mm. Het hekwerk wordt voorzien van een dubbele dekregel die het hek enorm stevig maakt. De balusters worden door middel van roestvrij stalen voeten gemonteerd op het terras. Alle verbindingen worden uitgevoerd in roestvrij staal.

De Dakdokters Dakhuis Groendaken Daktuinen Dakterrassen Amsterdam

Dakhuis

Een dakhuisje vormt een comfortabele opgang naar uw daktuin of dakterras. Tevens biedt het extra opslagruimte voor bijvoorbeeld uw tuinkussens of een koelkastje. Een dakhuisje mag niet meer dan 6 m2 zijn en moet voor minimaal 60% transparant zijn. Een dakhuisje is niet in elke situatie mogelijk. Informeer gerust naar de mogelijkheden.

Dakluik Dakterras Daktuin Dakdokters Amsterdam

Dakluik

Wij adviseren een dakluik van 1000*2000 mm met een transparante koepel. Onze dakluiken zijn speciaal ontworpen voor dakterrassen en geven een prachtige daglichttoetreding. Een elektrisch dakluik behoort natuurlijk ook tot de mogelijkheden.

De Dakdokters Trap Groendaken Daktuinen Dakterrassen Amsterdam

Trap

Het dakluik of het dakhuis wordt vaak voorzien van vaste verdiepingstrap. De trap wordt ingemeten, op maat gemaakt en geplaatst door onze trappenexpert. De laatste trede wordt verlengd, zodat er een goede doorloop ontstaat naar het terras. De trap wordt standaard geleverd met een ronde leuning en ongeprofileerde treden, maar een trap met originele details behoort ook tot de mogelijkheden.

Vergunning nodig?

De Dakdokters hebben jarenlange ervaring met het vergunnen van dakterrassen in Amsterdam. Door onze goede connectie bij de gemeente bent u gegarandeerd van een snelle en zorgvuldige werkwijze. Wij verzorgen al het tekenwerk en de communicatie met de gemeente. Reken erop dat de behandelingstermijn van een omgevingsvergunning 8 weken bedraagt. Daarna gaat de bezwaarperiode van 6 weken van start.

Ontwerp dakterras

De Dakdokters beschikken met De Dakarchitecten over hun eigen ontwerpbureau. Dit ontwerpbureau kan elke dakdroom uit te laten komen! Onze architecten maken ontwerpen en regelen de vergunningen. Uw dakterras kan van alle gemakken worden voorzien: van maatwerk buitenkeuken tot loungebank met een rugleuning van plantenbakken.

Ontwerp Dakterras Daktuin Dakdokters Amsterdam
Ontwerp Dakterras Daktuin Dakdokters Amsterdam
Ontwerp Dakterras Daktuin Dakdokters Amsterdam

Inrichting dakterras

Loungebank Dakterras Daktuin Dakdokters Amsterdam

Loungebank

Lekker ontspannen op uw dakterras? De loungebank wordt op maat gemaakt van ecologisch Modiwood. Er zijn verschillende opties: geen leuning, een rechte leuning, een schuine leuning, een plantenbak verwerkt in de leuning of een verrijdbare bijzettafel.
Zitbank Dakterras Daktuin Dakdokters Amsterdam

Zitbank

Deze maatwerk zitbank van ecologisch Modiwood is zeer geschikt bij een eettafel of als losse bank, optioneel met bergruimte onder het zitvlak.

Plantenbak Dakterras Daktuin Dakdokters Amsterdam

Plantenbak

Onze maatwerk plantenbakken worden gemaakt van ecologisch Modiwood. De binnenzijde wordt afgewerkt met een kunststof plaatmateriaal zodat het hout droog blijft. De bakken worden voorzien van een drainagelaag en gevuld met professionele potgrond.
Pergola Dakterras Daktuin Dakdokters Amsterdam

Pergola

Een pergola biedt een prachtige beschutting op uw dakterras. De pergola wordt voor u op maat gemaakt. De staanders van de pergola worden verankerd aan het hekwerk of aan een plantenbak zodat de pergola langzaam begroeid raakt. Ook is het mogelijk om het dak van de pergola te voorzien van spandraden, rieten matten of wilgentenen.
Schaduwdoek Dakterras Daktuin Dakdokters Amsterdam

Schaduwdoek

Een maatwerk schaduwdoek maakt uw dakterras tot een aangename plek om op een zonnige dag te vertoeven. U kunt kiezen uit verschillende vormen en kleuren. De staanders van FSC hardhout worden verankerd aan het hek of aan een plantenbak. Het doek is gemakkelijk te monteren met de karabijnhaken en katrolset.
Buitenkeuken Barmeubel Dakterras Daktuin Dakdokters Amsterdam

Buitenkeuken

Zo hoog op het dak is het lekker om versnaperingen dichtbij te hebben in een buitenkeuken. De buitenkeuken wordt volledig op maat gemaakt en optioneel voorzien van een koelkast, een wasbak en bergvakken.
Elektra Dakterras Daktuin Dakdokters Amsterdam

Elektra & LED spots

Het kan handig zijn om uw dakterras te voorzien van een elektrapunt. Door hierop een systeem van LED spots aan te sluiten kunt u ook ‘s avonds op verantwoorde wijze van uw dakterras genieten.
Waterpunt Kraan Dakterras Daktuin Dakdokters Amsterdam

Waterpunt

Het kan handig zijn om uw daktuin of dakterras te voorzien van een waterpunt. Het waterpunt kan ook gebruikt worden om een automatisch sproeisysteem met timerfunctie op aan te sluiten. Op die manier kunt u met een gerust hart op vakantie.
Buitendouche Dakterras Daktuin Dakdokters Amsterdam

Buitendouche

In de zomermaanden kan het verstikkend warm zijn op het dak. Een buitendouche biedt in dat geval uitkomst. Onze loodgieter kan de douche voor u op maat maken, bijvoorbeeld voorzien van een grote RVS douchekop.
Bartafel Dakterras Daktuin Dakdokters Amsterdam

Bartafel

Een maatwerk bartafel biedt een geweldige mogelijkheid om met vrienden te borrelen terwijl u geniet van het prachtige uitzicht over de stad.
Beplanting Dakterras Daktuin Dakdokters Amsterdam

Beplanting

In samenwerking met onze beplantingsexpert toveren wij u terras om tot een groene oase, rekening houdend met uw wensen met betrekking tot de uitstraling en het onderhoud.
Hangmatvoet Dakterras Daktuin Dakdokters Amsterdam

Hangmatvoet

Een hangmat op een dakterras is het mooiste dat er is. De door De Dakdokters ontworpen hangmatvoeten worden gemonteerd aan de balklaag onder de vloer van het dakterras en voorzien van demontabele staanders van FSC hardhout, waartussen de hangmat kan worden gespannen.