Waar moet uw dak aan voldoen?

Wanneer u een daktuin wilt, moeten een aantal dingen op orde zijn. Het is belangrijk dat de basis goed is zodat we na aanleg niet voor onverwachte verrassingen komen te staan.

Om de kwaliteit en service te kunnen leveren die wij als Dakdokters voor ogen hebben, moet uw dak aan een aantal voorwaarden voldoen:

  • Het draagvermogen van de dakconstructie is toereikend: voor een onbetreedbaar groen dak is dat minimaal 90 kg/m2, voor een betreedbare daktuin 250 kg/m2. Als u niet weet wat het draagvermogen van uw dak is, dan kunnen we een constructieve toets uitvoeren. We kunnen uw dak mogelijk ook verstevigen om het gewenste draagvermogen te halen.

  • De meest toegepaste soorten dakbedekking gaan ca. 20 jaar mee. Daarom adviseren we meestal bij daken ouder dan 10 jaar om deze eerst van een nieuwe toplaag te voorzien. Eenmaal een mooie daktuin, wilt u niet dat het vanwege een lekkage of renovatie na enkele jaren weer verwijderd moet worden. De Dakdokters kunnen uw dakbedekking vernieuwen met eigen dakdekkers. We passen dan gelijk een wortelwerende variant toe, zodat er een goede basis ligt voor uw groene dak.
  • Uw dak is plat, maar heeft altijd een minimaal afschot van 1 cm per meter om water af te voeren en plasvorming te voorkomen. Als er veel plassen op uw dak blijven staan kan dat betekenen dat we eerst iets aan het afschot moeten doen.

Veel klanten worden enthousiast van onze missie en we willen graag kwaliteit blijven leveren. Helaas kunnen we niet op iedere aanvraag ingaan. Daarom maken we bij iedere aanvraag een afweging in hoeverre deze past bij onze missie, waarbij we starten met een groen begroeid dak van minimaal 40 m2 en een daktuin van minimaal 25m2.

Vanuit Amsterdam bedienen we de hele Randstad.

Lees ook onze algemene voorwaarden.