Wateropvang op daken

Polderdaken hebben een verhoogde capaciteit om regenwater op te slaan, vast te houden en vertraagd af te voeren. Hierdoor is het Polderdak de ideale basis voor groene daken, daktuinen en dakparken.

Meer informatie vind je op metropolder.com

Groene daken
daktuinen & dakterrassen

Waarom een Polderdak?

Door een overschot aan verhard oppervlak ontstaat er in steden een hoge druk op het rioolstelsel bij hevige regenbuien. Door klimaatverandering zullen deze regenbuien steeds extremer worden. Het Polderdak is de oplossing voor dynamische waterberging op daken. Op die manier kan er een gigantisch deel van de stad worden onthard waardoor wateroverlast wordt voorkomen. In de openbare ruimte (van tuin tot dak) zal geïnvesteerd moeten worden om de stad rainproof te maken. Regenwater kan tevens worden opgevangen en worden hergebruikt.

Regenwater is een grondstof, geen afvalstroom.

Neem contact op

Wat is een Polderdak?

Het Polderdak bestaat uit een systeem van kratten waarin regenwater kan worden opgeslagen. Het bassin dat op die manier ontstaat kan dynamisch worden bestuurd. Op die manier is het Polderdak in staat om alle regen die op het dak valt op te slaan en op een rustig moment af te voeren naar het rioolsysteem. Wateroverlast in de stad wordt zo voorkomen. Daarnaast fungeert het Polderdak als basis voor een groendak, daktuin of dakpark. Het water dat wordt opgeslagen in het Polderdak kan worden gebruikt voor de irrigatie van de bovengelegen functie.

Meer weten? Kijk op metropolder.com

Bekijk de projecten in ons portfolio