Twee nominaties voor Dakpark Groenmarkt

Het prachtige Groenmarkt valt op! Het project is twee keer genomineerd, voor de Amsterdamse Nieuwbouwprijs 2023 en voor de Dutch Design Award in de categorie HABITAT. Wij hebben ons intensieve waterbergende polderdak geleverd voor dit dakpark en de beplanting aangelegd. Eerder won project Groenmarkt al de Zuiderkerkprijs.

Het juryrapport van de Dutch Design Award luidt als volgt:

“Een prachtig project, dat landschap en architectuur mooi verweeft en uitblinkt in sociale waarde. Een liefdevolle aanpak, waarin is gezorgd dat de bedden van oudere echtparen in de zorgwoningen naast elkaar geplaatst kunnen worden, uitzonderlijk in dit type woningen. De Jordanese sfeer is geborgd in het ontwerp; vanuit tuintjes en balkons maken buren makkelijk een praatje.”

Onze bijdrage aan dit project was de technische ontwikkeling en realisatie van de daktuin in de vorm van een klimaatadaptief duinlandschap. Het project Groenmarkt, dat bestaat uit twee gebouwen, huisvest niet alleen mensen, maar ook vleermuizen, vogels, bijen en vlinders. Een biodivers nieuw stukje van de stad Amsterdam dus, en nu ook met een daktuin die daaraan bijdraagt. Lees hier meer over onze bijdrage aan dit te gekke project. 

Gefeliciteerd aan alle betrokkenen bij dit project: Edwin Oostmeijer Projectontwikkeling BV, Ronald Janssen Architecten, Bastiaan Jongerius Architecten, Buro Harro en HBB Groep.