“Overname versterkt onze missie om het daklandschap te ontginnen”

Amsterdam, 3 januari 2022

De Dakdokters heeft de activiteiten van Dakterras.nl overgenomen. Door deze overname versterkt de Dakdokters haar positie op de dakenmarkt. De bedrijven zijn beide specialist in de aanleg van gebruiksdaken. Dakterras.nl legt al sinds 2004 dakterrassen aan en de Dakdokters is specialist in duurzame dakoplossingen met als specialisatie daktuinen. Door de krachten te bundelen ontstaat een grote organisatie die nog beter in staat is in te spelen op de wensen van de klant.

Samen kun je meer

Robert Pomstra, verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding bij de Dakdokters: “Dakterras.nl heeft veel ervaring in het bouwkundige aspect van met name particuliere daken, hiermee kunnen we in die markt onze groei verder versnellen. Wij komen eigenlijk altijd handen tekort dus ik ben heel blij met de extra mankracht en de ervaring die deze overname oplevert. Onze klanten vragen hiernaast steeds vaker om grotere dakopbouwen en Dakterras.nl is hierin een sterke partij”

Anticiperen op verdere groei

Friso Klapwijk van de Dakdokters: “De Dakdokters groeit en we kunnen alle deskundige hulp gebruiken. Met deze overname versterken we onze missie het daklandschap in Nederland te ontginnen. Met Dakterras.nl aan boord kunnen wij onze klanten nog beter bedienen als full service leverancier van duurzame gebruiksdaken.”

Joost Becking van Dakterras.nl: “De markt van de gebruiksdaken is in rap tempo volwassen aan het worden. Door de krachten van twee specialisten te bundelen ontstaat een organisatie met voldoende slagkracht om complexe projecten aan te kunnen. Daarmee anticiperen we op een verdere groei voor de komende jaren.”

Groene missie blijft

De overname is afgerond per 31 december 2021 en de activiteiten worden voortgezet vanuit het pand van de Dakdokters te Amsterdam. De Dakdokters helpen alle platte daken aan een prachtige daktuin of mooi groen dak en maken steden zo gezond: dat is haar groene missie. De Dakdokters zijn niet alleen dromers, ze realiseren deze missie van begin tot eind. Bij de Dakdokters vind je daarom alle disciplines onder één dak: architecten, timmerlieden, meubelmakers, dakdekkers en hoveniers. Zo garanderen de Dakdokters de verwachte kwaliteit en kunnen ze ook écht de impact maken die ze willen.