(freelance) Architect/Landschapsarchitect gezocht


Wij zijn op zoek naar een geniale Architect/Landschapsarchitect die samen met ons de stad gezond wil maken!

Hoe we dit doen? Kort samengevat: door waanzinnige groene daken uit te denken en aan te leggen in (voornamelijk) grote steden. Hoe jij daar bij kunt helpen? Door iedere dag waanzinnige daktuinen te ontwerpen!

Zit je dan de hele dag alleen maar te tekenen? Nee, natuurlijk niet: bij ons zit je absoluut niet stil. Je bent betrokken bij meerdere lopende projecten, van daktuinen tot dakparken, zowel in de particuliere als de zakelijke markt. Je houdt dus juist wel van wat variatie.

Verantwoordelijk zijn voor het gehele ontwerpproces? Als je antwoord daarop is: ‘yes, please!’ komt dat goed uit. Bij De Dakdokters is het gehele ontwerpproces jouw pakkie-an, vanaf het eerste klantcontact tot overdracht naar de uiteindelijke uitvoering. Natuurlijk hoef je dat niet alleen te doen en staat het team van collega-ontwerpers klaar om je hierbij te ondersteunen. Ook onze verkoopafdeling staat te trappelen om voor je aan de slag te gaan en om samen met jou het project tot uitvoering te brengen. Let’s go!

Waar word je onderdeel van?

Het ontwerpteam van De Dakdokters staat bekend als De Dakarchitecten. Als Dakarchitect binnen dit team ontwerp jij hoogwaardige oplossingen die aansluiten bij de behoeften van onze klanten. Je speelt een cruciale rol in het vormgeven en leiden van onze projecten, van concept tot realisatie.

Wij zien daktuinen als gebouw en landschap ineen. Wil jij beide disciplines verenigen? Dan is dit the job for you.

Tekst loopt door onder de afbeelding

 Dit zijn de competenties die we zoeken:

 • Analytisch vermogen: je houdt ervan om complexe problemen te ontleden en hier effectieve oplossingen voor te vinden
 • Je werkt nauwkeurig. Hierdoor kun je de kwaliteit en consistentie in architecturale documentatie waarborgen
 • Je hebt het vermogen om je eigen werk en dat van anderen goed te organiseren en structureren
 • Sterk conceptueel denken heeft voor jou geen geheimen. Hiermee ben jij een ster in het ontwikkelen van vernieuwende architectuurplannen
 • Je bent creatief in het bedenken van innovatieve ontwerpen en oplossingen
 • Je innoveert graag en bent (en blijft) op de hoogte van de nieuwste technologische ontwikkelingen
 • Je werkt graag samen! Jij bent een teamplayer en werkt effectief samen binnen een multidisciplinair team
 • Je hebt de vaardigheid om helder en overtuigend te presenteren. Ook als dit gaat om complexe concepten aan diverse belanghebbenden

Dit ben jij:

 • Je hebt minimaal een afgeronde relevante HBO/WO-opleiding Bouwkunde, Landschapsarchitectuur of Academie van Bouwkunst
 • Aantoonbare ervaring (3-5 jaar) als (landschaps-)architect in vergelijkbare functies
 • Kennis van en ervaring met relevante software (Autocad, Sketchup, Adobe Suite, MS Office)
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden in het Nederlands en Engels
 • Ervaring met BIM is een pre
 • Dienstverband en freelance behoren beiden tot de mogelijkheden

Bonus: Zie je jouw werk graag realiteit worden? Goed nieuws: het werk is dynamisch en de doorlooptijden zijn vaak korter dan op een regulier bureau voor (landschaps-) architectuur. Hierdoor zie je jouw ontwerp vaak binnen een aantal weken of maanden tot leven komen!

Klinkt als iets voor jou? 

Als Dakarchitect krijg je de kans om te werken in een stimulerende omgeving waarin jouw bijdrage van groot belang is. We bieden een competitief salaris, uitdagende projecten en mogelijkheden voor persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Herken je jezelf in deze omschrijving en ben je klaar voor een nieuwe uitdaging? Stuur dan je CV en motivatiebrief naar welkom@dakdokters.nl onder vermelding van “Dakarchitect Sollicitatie”. We kijken ernaar uit om van je te horen!

Over De Dakdokters

De Dakdokters maken steden gezond door slim gebruik te maken van het dak. We zijn dromers, denkers en doeners. Sinds 2010 combineren we ontwerp, uitvoering en onderhoud. Jaarlijks ontwerpen en realiseren wij vele prachtige projecten (zie portfolio), zowel bij zakelijke als bij particuliere klanten. Dit doen wij met een hecht team van ontwerpers, dakdekkers, hoveniers en timmermannen. We geloven in vakmanschap en onze kernwaarden zijn: plezier, respect en aanpakken. Bekijk ook eens dit filmpje om te zien wat we maken en voor een inkijkje in ons team.