De Dakdokters slaan nieuwe weg in als ontwerpstudio voor ‘Het Levende Gebouw’.

Per 1 mei slaan De Dakdokters een nieuwe weg in als ontwerpstudio. De Koninklijke Ginkel Groep neemt de uitvoerings- en onderhoudsorganisatie over van De Dakdokters. 

Sinds 2010 zetten we ons in voor de missie om de stad gezonder te maken door de platte daken van de stad om te toveren van zwart en ongebruikt, naar een groen en multifunctioneel daklandschap. De afgelopen jaren hebben we een portfolio van meer dan 2.000 prachtige projecten in de Randstad opgebouwd. Ook hebben we relevante innovaties op de markt gebracht, zoals het Polderdak, dat voorziet in het opvangen en slim sturen van hemelwater op daken. Met de verkoop van het uitvoerings- en onderhoudsbedrijf van De Dakdokters aan de Koninklijke Ginkel Groep, maken we een verse start als ontwerpstudio met een focus op Levende Gebouwen. 

Het uitvoeringsteam en projectorganisatie van De Dakdokters gaan verder als Van Ginkel Amsterdam en blijven de kwaliteit bieden die jullie van ons gewend zijn.

Friso Klapwijk en Daan de Leeuw bouwen als mede-oprichters van De Dakdokters samen verder aan de missie van het bedrijf. Friso Klapwijk:

“Met de splitsing van het uitvoeringsbedrijf en de ontwerpstudio, start een nieuw hoofdstuk. Het uitvoeringsbedrijf is bij Van Ginkel in goede handen. Voor de ontwerpstudio biedt dit een geweldige kans om door te bouwen op bijna 15 jaar ervaring met het ontwerpen van maakbare en onderhoudbare daktuinen. Met deze aangescherpte propositie kunnen we opdrachtgevers nog beter bedienen. We zien dat de vraag naar daktuinen is gegroeid tot een vraag naar Levende Gebouwen en dat het ambitieniveau bij gemeentes en opdrachtgevers nog steeds toeneemt. Door ons primair op het ontwerp te richten, brengen we focus aan in onze dienstverlening.” 

We zijn ons team, onze leveranciers en al onze samenwerkingspartners dankbaar voor de samenwerking die tot zoveel impactvolle projecten heeft geleid. We kijken ernaar uit om de komende jaren met onze ontwerpen bij te dragen aan de steden van de toekomst!