Uitdaging:
Acht particuliere daken tegelijk omtoveren tot acht daktuinen met een collectieve groene strook. De daken zijn reeds constructief voorbereid op een daktuin, maar bouwtechnisch en uitvoeringstechnisch wordt het een grote uitdaging.

Resultaat:
De zwarte daken die we aantroffen bij ons eerste bezoek hebben plaats gemaakt voor acht privé daktuinen. De bewoners hebben een extensie op hun woning gekregen waar ze naar eigen zeggen op zomerse dagen maar al te graag zitten. De collectieve groene strook die een groot deel van de privé tuinen verbindt, zorgt voor een toegankelijkheid voor de kinderen maar ook voor de volwassenen om elkaar te bezoeken. Door de combinatie van bestrating, hoge beplanting en houten inrichtingselementen zijn het echte tuinen geworden en vergeet je bijna dat je op een dak staat.

Producten: Thermowood vlonder, Bamboo vlonder, verschillende soorten en maten bestrating, Bamboo opbergkast, cortenstalen opbergkast, cortenstalen plantenbakken, draadstalen pergola, klimplanten, ThermoWood loungebank, zandbak en dakbegroeiing.
Jaar: 2018
Opdrachtgever: Particulier
Locatie: Amsterdam

Deel dit project