Project Description

Renovatie en Lichtstraat Zwartehandsteeg

Producten: beloopbaar glas Glazing Vision, cortenstalen plantenbakken, diverse vaste planten en grassen, palmen, Wire Design Trellis voor klimplanten, PIR-isolatie, beregeningssysteem, zinken regenpijpen
Jaar: voorjaar 2017
Opdrachtgever: particulier
Locatie: Amsterdam

Uitdaging:
Het isoleren, renoveren, verduurzamen en vergroenen van een bestaand dak. Het dak moet worden geïsoleerd en bovendien ligt er al een terras op. Daarnaast wil de klant dat zijn lessenaars dakraam beloopbaar wordt en heeft hij de wens voor meer groen op het dak.

Resultaat:
Een prachtig terras, waarvan de lichtstraat niet alleen zorgt voor meer (loop)ruimte buiten, maar ook voor meer licht in de woning eronder. Het Wire Design Trellis-systeem met begroeiing dat op de muur is bevestigd zal door de tijd heen veranderen in een geweldig mooie groene muur. Deze groene muur in wording en de palmen steken mooi af tegen het stadse. Ondanks dat het dak zeer moeilijk bereikbaar is, hebben we met behulp van een torenkraan de opdracht kunnen voltooien. Desondanks is er ook veel materiaal door onze mannen met de hand gesjouwd.