Op 14 april is het allereerste crowdfunding en crowdsourcing platform voor groene daken gelanceerd: Rooftop Revolution. Doe je mee?

Wat is Rooftop Revolution?

Rooftop Revolution is hét crowdfunding en crowdsourcing platform voor groene daken. Het platform helpt je om een prachtige daktuin aan te leggen in jouw buurt.
Kijk jij uit op een zwart dak of heb je een lelijk dak in de buurt dat je graag groen wilt maken? Word dan dak-boswachter en meld het dak aan op het platform. Nodig vervolgens iedereen uit om bij te dragen aan de daktuin. Wil je wel bijdragen aan het nieuwe daklandschap, maar ben je dak-loos? Dan kun je een stukje natuurgebied op een ander dak adopteren.

Exclusieve dak-begeleiding

Het platform selecteert ieder kwartaal een aantal daken die exclusieve begeleiding krijgen, dan wordt je bij alle stappen geholpen en krijg je begeleiding bij het overtuigen van de juiste partijen en om financiering te zoeken. Voorwaarde is dat het betreffende dak tussen de 200 en 1000 m2 is.

Waarom eigenlijk een groen dak?

Het daklandschap bestaat voor meer dan 50% uit plat dak. Alleen in Amsterdam gaat het om 12 km2 aan platte daken, wat ruim 25 keer het oppervlak van het Vondelpark is en van al die platte daken is nog geen 1% groen. Dit gaan we veranderen!
Begroeide daken hebben vele voordelen; Ze zorgen voor verkoeling en biodiversiteit, houden regenwater vast waardoor schade en overlast op het riool afneemt. De levensduur van het dak verdubbelt en doordat een groendak isoleert zorgt dit ook voor lagere kosten door energieverbruik. Planten en bloemen geven een positieve impuls aan de leefkwaliteit van de buurt, groen zuivert eveneens de lucht en dempt geluid. En niet geheel onbelangrijk, groen is gewoon mooi!

Blije Dakdokters

Uiteraard zijn wij hartstikke enthousiast over dit platform! We zien al jaren dat het een lastige situatie is wanneer mensen in dichtbebouwde binnentuinen uitkijken op een zwart dak dat niet van hen is. Nu kunnen ze samen deze daken vergroenen!

Vanaf 14 april staat de website online dus ga voor meer informatie, aanmelden- en adopteren van een dak naar: rooftoprevolution.nl

Wist je trouwens dat er voor heel Amsterdam (en ook andere steden) subsidie beschikbaar is voor de aanleg van groene daken? Klik hier om daar meer over te lezen.