In FabCity laten verschillende innovaties de toekomstige stad zien. Een campus waar studenten, proffesionals, creatieven en kunstenaars tijdelijk werken en leven en de plek tot een duurzaam stedelijk gebied maken.

De FabCity campus

Maandag 11 april was de officiële opening van de FabCity Campus. Burgemeester van der Laan en Minister Bussemaker openden de FabCity op het Java Eiland in Amsterdam. Op het Rainproof paviljoen staat onder andere een demonstratie van ons Polderdak, waarmee we laten zien hoe er efficiënt gebruik gemaakt kan worden van regenwater.

Wat is FabCity

FabCity is een tijdelijke campus waarop ruim vierhonderd ondernemers, onderzoekers, studenten, kunstenaars en ontwerpers voor elf weken leven en werken en onderzoek doen naar duurzame oplossingen voor de toekomst. Er zijn 50 paviljoenen, installaties, prototypes en werkplaatsen op de campus; een daarvan is het Rainproof paviljoen waar wij laten zien hoe je efficiënt om kan gaan met regenwater door middel van o.a. Het Polderdak.

Het Polderdak

Het Polderdak is een groen-blauw dak dat ervoor zorgt dat regenwater wordt opgevangen, opgeslagen en later afgevoerd kan worden of, in dit geval, de planten irrigeert die op het systeem geplant zijn. Het demonstratiemodel op de FabCity Campus is gemaakt op een zeecontainer. Doordat we boven het groen-blauwe dak waterpunten hebben bevestigd, wordt er een daadwerkelijke demonstratie gegeven van hoe het werkt. Samen met GrownDownTown hebben we Rooffood geplaatst die worden geïrrigeerd door het regenwater dat opgevangen wordt door Het Polderdak.

Op het Rainproof paviljoen is naast Het Polderdak en Rooffood van GrownDownTown en De Dakdokters ook een groene gevel van Sempergreen te bewonderen, voor de zeecontainer liggen de Rain(a)Way tegels van Fien Dekker samen met het permeoblok van De Hamer.

De campus is te bewonderen tot en met 26 juni 2016.

Klik voor meer informatie:
Over FabCity
Over Het Polderdak
Over Rooffood