Dakrenovaties

Moet uw dak gerenoveerd worden? Onze dakdekkers zorgen dat uw dak volledig waterdicht is door middel van duurzame materialen. Voordat wij als Dakdokters een daktuin  kunnen realiseren moet eerst het dak waterdicht zijn. Wij hebben een team van dakdekkers in huis om als één bedrijf een totale garantie op onze producten te kunnen leveren.

Waarom een dakrenovatie van De Dakdokters?

Dakisolatie: een zinvolle investering

Eén van de grootste kansen bij het renoveren van een dak is het verbeteren van de isolatiewaarde. Een niet of slecht geïsoleerd plat dak zorgt voor erg veel warmteverlies en daarmee tot hogere stook- (en koel-) kosten. Vaak zien we dat oudere daken niet of matig geïsoleerd zijn. Het vervangen van de isolatie is niet altijd nodig, vaak kunnen we ook een extra isolatielaag toevoegen (bij-isoleren). U kunt daarvoor in combinatie met een andere isolatiemaatregel ook subsidie aanvragen. Sowieso mogen we over het arbeidsloon 6% BTW rekenen. Hiermee wordt investeren in dakisolatie nog aantrekkelijker.

Zinken daken: mooi en duurzaam

Naast materialen als EPDM en bitumen is ook zink een prachtige dakbedekking voor schuine daken. Wij passen zink regelmatig toe op de daken van dakhuisjes op dakterrassen. Zink is een veelzijdig materiaal en heeft daarnaast een natuurlijke plaats in de kringloop. Het is een duurzaam materiaal dat bijna volledig recyclebaar is.  Met een zinken dakbedekking zijn mooie dakvormen mogelijk die met de meeste andere bedekkingen niet te realiseren zijn. Zink wordt dan ook regelmatig gebruikt bij ronde en gebogen toepassingen.

Service & onderhoud

Elk dak heeft onderhoud nodig, of het nu om een nieuw of een oud dak gaat. Het onderhoud zorgt voor een langere levensduur van het dak. Hoe vaak uw dak onderhoud nodig heeft is afhankelijk van de conditie van het dak. De frequentie bepalen we door middel van een dakinspectie.

Wanneer u kiest voor een onderhoudsovereenkomst, inspecteren én reinigen wij uw daken. Wij voeren ook kleine reparaties uit. Na uitvoering ontvangt u van ons een rapportage. Indien uit de rapportage blijkt dat er gebreken zijn, dan kunnen wij voor u een offerte maken voor herstel werkzaamheden of vervanging.

Wat houdt een onderhoudsovereenkomst in?

> periodieke visuele dakinspectie
> grondige reiniging
> kleine reparatie
> melding (ernstige) gebreken
> rapportage van elk dakbouwdeel
> advies over noodzakelijke maatregelen

Voor opdrachtgevers met een onderhouds- en servicecontract staan we klaar om lekkages snel te verhelpen.