Dakparken

De laatste jaren hebben dakparken sterk aan populariteit gewonnen. Ruimte is schaars en duur in de steden, en groen is in veel gevallen vervangen door bebouwing. Werkgevers en vastgoedbeheerders zijn op zoek naar manieren om hun pand te vergroenen en de werkomgeving te verbeteren. Met een dakpark creëert u extra ruimte, met mogelijkheden om in de buitenlucht te ontspannen, lunchen, vergaderen of overleg te voeren. Ook hotels en restaurants maken steeds meer gebruik van de unieke mogelijkheden op het dak, zoals het verbouwen van groenten en kruiden op het dak. Met ons team van ontwerpers, architecten, meubelmakers en hoveniers, kunnen we een dak(park) van A tot Z transformeren tot een ideale hoogwaardige buitenruimte.

Dakdokters Zoku Dakterras Dakpark Amsterdam
Dakdokters Boel Dakterras Dakpark Amsterdam
Dakdokters Nest Casa Dakterras Dakpark Amsterdam

Waarom een dakpark?

Groen heeft een sterke invloed op de gemoedstoestand van uw huurders, werknemers of gasten. Groen ontspant en ontstresst. Met de toevoeging van een groene dakterras verduurzaamt u uw pand en realiseert u meer multifunctionele ruimte. Het dakpark kan een trekpleister vormen voor gasten, relaties en mogelijke opdrachtgevers. Daarnaast biedt groen allerlei oplossingen voor maatschappelijke problemen zoals opname van fijnstof uit de lucht, een aantrekkelijke plek voor vlinders en bijen, het bergen van regenwater en de koeling van uw pand.

Wat is een dakpark?

Een dakpark of dakterras is een (semi-) publieke daktuin waar intensief groen wordt gecombineerd met een hoogwaardige buitenruimte. Een plek voor uw medewerkers, huurders of relaties, een ontspanningsplek voor hotelgasten of een openbare plek voor de buurt. Er zijn geweldige mogelijkheden zoals een moestuin, intensief groen met waterpartijen, stadstrand op het dak of sport- en spelfaciliteiten. Yoga op het dak bij zonsopgang, managementoverleg in het zonnetje tussen het groen en ga zo maar door, het kan allemaal!

Uiteraard stelt een dakpark specifieke eisen aan uw dak. Wij nemen de mogelijkheden graag met u door.