Uitdaging:
Het lager gelegen dak met een oppervlakte van 100 m2 omtoveren tot 70 m2 pluktuin voor groenten, fruit en kruiden. Dit wordt de eerste keer dat we ons polderdak op zo’n intensieve wijze zullen combineren met een moestuin.

Resultaat:
Een prachtige daktuin op het achterdak van het Court Garden Hotel. Door de paden smal te houden beslaan deze slechts 30% van het oppervlak. Hierdoor konden we een zo groot mogelijke pluktuin creëren. Inmiddels werpt deze letterlijk en figuurlijk haar vruchten af.

Door het onderliggende polderdak systeem wordt al het regenwater opgevangen en irrigeert de tuin zich voor het grootste deel met regenwater.

Producten: Polderdak, moestuin, plantenbakken van cortenstaal, fruitbomen, houtsnipper pad, ThermoWood vlonder, ThermoWood opbergbox en gegraveerde keerwanden van cortenstaal.
Jaar: 2018
Opdrachtgever: Court Garden Hotel
Locatie: Den Haag

Deel dit project